Åpen dag i vårt laboratorium for robotikk og industriell utvikling (HADRON)


5. november
Os allé 5, Halden (Vis på Google Maps)
BLI MED!

Velkommen til åpen dag i HADRON-lab. Her utnytter vi nye digitale og robotteknologier, som ubemannede kjøretøy (UV), sensorer og IoT, til å overvinne fysiske hindringer og bidra til pålitelige data for eksempel tilknyttet industrielle anlegg og omlegging fra tradisjonelle til digitaliserte prosesser.

 

Benytt muligheten til å komme innom og bli bedre kjent med våre forsknings- og tjenestefasiliteter.

Vi starter med en overordnet presentasjon kl 12:00 i Auditoriet. Det vil bli servert snacks, smørbrød og drikke.

Fra 12:30 til 16:30 kan du besøke HADRON-laben, bli kjent med og leke med robothunden SPOT, UR-robotarmer, Shadow haptic hand, Tiago, XR-headset og diskutere felles interesser og muligheter med IFEs forskere.

 

Hvor: Os allé 5, Halden
Når: Fredag 5. november, kl. 12:00 – 16:30.

Påmelding: Meld deg på her

Merk: Påmeldingsfrist er 4. november.

IFE er bidragsyter i nasjonale og internasjonale forskningoppdrag, hvor vi er spesialisert på å benytte smarte digitale og robotsystemer på utsatte og farlige områder. Mye av arbeidet vårt for tiden er fokusert på utfordringer med atomavvikling, men vi jobber også på andre områder.

Pålitelige data er avgjørende for å tilby omfattende beslutningsstøttesystemer som kan brukes til å administrere arbeid i farlige miljøer. En betydelig hindring har tradisjonelt vært behovet for å innhente oppdaterte data om miljøet. Utvikling innen digitale systemer og robotteknologier bidrar nå til å løse slike utfordringer. IFE har spesialisert kompetanse på disse områdene.

HADRON-anlegget ble etablert i 2020 for å utnytte mulighetene som denne teknologiske utviklingen gir. Laben ledes av VR&AR-avdelingen, og er samlokalisert med IAEA Collaborating Centre i Halden. Du kan lese mer om HADRON her (på engelsk): HADRON