My Digital City ble sparket i gang:
– Gledelig å se at så mange var med! (16. april 2021)

Fredag formiddag lanserte samarbeidspartnerne i My Digital City den nye storsatsingen under et digitalt kickoff med nesten 200 deltakere – og stort engasjement fra publikum.

Av Mari Kristine Buckholm, 16. april 2021

My Digital City er en felles satsning mellom Institutt for Energiteknikk (IFE), Smart Innovation Norway, Høgskolen i Østfold, Halden kommune, eSmart Systems og Halden Næringsutvikling.

Programmet skal bidra til å løse utfordringer som å nå målet om et nullutslippssamfunn, hjelpe befolkningen med å tilpasse seg klimaendringene, ivareta demokratiet, skape nye arbeidsplasser og ivareta en aldrende befolkning – med digitalisering av samfunnet som et viktig virkemiddel.

– Dagens kickoff viser at det er stor nysgjerrighet rundt initiativet My Digital City. Det var gledelig å se at det var så mange som var med, og gøy at også så mange utenfor Halden deltok. Det var utrolig mange gode spørsmål som gikk rett i kjernen av det vi har tenkt på. Nå går startskuddet for et program som tar tak i problemstillinger folk bryr seg om, kommenterer Ingeborg Laukvik, leder i Halden Næringsutvikling.

Tre strategiske mål

Hun var blant talerne som presenterte under arrangementet, sammen med representanter fra Smart Innovation Norway, IFE, Høgskolen i Østfold, Halden kommune, NHO, DigitalNorway, AirMont og Hypatia Learning.

Samlet ga aktørene en grundig introduksjon til My Digital City og hva programmet skal være, belyst fra kommunen og innbyggernes side, samt fra næringslivet, akademia og forskningsmiljøenes side.

Se introduksjonsvideoen til My Digital City:

– Vi har satt oss tre strategiske mål. Det handler om å få til nye, gode innbyggertjenester og involvere innbyggerne i prosjektene, det handler om å utvikle den digitale bærebjelken som gjør at vi kan utnytte teknologien og det handler om å tiltrekke næringsutvikling til Halden, slik at vi kan skape flere jobber, men også tiltrekke kompetanse og tilflyttere. Vi må få på plass et sett indikatorer som kan måle om vi er på vei, om vi får til innbyggerinvolvering, om vi får redusert miljøfotavtrykket. Vi trenger å jobbe strategisk mot disse målene, sier Petter Kvalvik, programansvarlig for My Digital City.

Stort engasjement fra deltakerne

De to viktigste nøkkelordene for alle aktiviteter og prosjekter som skal gjennomføres i My Digital City-porteføljen er nettopp innbyggerinvolvering og bærekraft, og det kom inn flere interessante spørsmål fra publikum underveis som ble besvart av panelet på direkten.

– Vi fikk diskutert flere sentrale problemstillinger. Det deltakerne spør om danner grunnlag for innovasjons- og forskningsspørsmål, knyttet til for eksempel bærekraft og universell utforming for å sikre at vi får med alle innbyggerne, forteller Kvalvik.

Fremover vil det blant annet bli avholdt flere workshops, hvor partnerne i My Digital City ønsker å komme tettere på både innbyggerne og bedriftene i Halden.

– Det er allerede flere som har tatt kontakt med oss i etterkant av arrangementet og sagt at de ønsker å være med på dette. Om flere er interessert, oppfordrer vi til å ta kontakt, avslutter Laukvik.

Se hele det digitale kickoffet i opptak:

Nyheter

@MyDigitalCityNorway : Gikk du glipp av lanseringen av My Digital City? Nå kan du se opptak av alle de spennende foredragene om hvordan samarbeid mellom kommune, høgskole og næringsliv skal bidra til en bærekraftig og fremtidsrettet samfunnsutvikling. Se det når du vil i vår videospiller Kommune-TV: Smart Innovation Norway Halden Næringsutvikling eSmart Systems IFE - Institutt for energiteknikk Høgskolen Østfold My Digital City ( - 1 month ago)

@MyDigitalCityNorway : Fikk du ikke med deg kickoff for My Digital City forrige uke? 📌 I denne videoen får du en innføring i den nye Halden-satsingen: ( - 1 month ago)

@MyDigitalCityNO : Fredag formiddag lanserte samarbeidspartnerne i My Digital City den nye storsatsingen under et digitalt #KICKOFF me… https://t.co/u6hVX6zVRz ( - 1 month ago)

@MyDigitalCityNorway : Fredag formiddag lanserte samarbeidspartnerne i My Digital City den nye storsatsingen under et digitalt kickoff med nesten 200 deltakere – og stort engasjement fra publikum. Takk til Smart Innovation Norway, eSmart Systems, IFE - Institutt for energiteknikk, Høgskolen i Østfold, Halden kommune, Halden Næringsutvikling, NHO Viken Oslo, DigitalNorway, Airmont as og Hypatia Learning for gode og spennende bidrag! Les mer og se video: ( - 1 month ago)

@MyDigitalCityNorway : Straks braker det løs med Kickoff for My Digital City! Vi gleder oss til å høre fra Smart Innovation Norway, eSmart Systems, IFE - Institutt for energiteknikk, Høgskolen i Østfold, Halden kommune, Halden Næringsutvikling, NHO Viken Oslo, DigitalNorway, Airmont as og Hypatia Learning om hvordan de sammen med Haldens innbyggere kan løse kommunens utfordringer i årene som kommer. Følg oss fra kl. 09.00: https://smartinnovationnorway.zoom.us/webinar/register/WN_Io6paA_pT6GVZ6ODObLV8w ( - 2 months ago)

@MyDigitalCityNO : My Digital City skal løse fremtidens utfordringer i samarbeid med Haldens innbyggere og næringsliv. Ønsker du å vær… https://t.co/Hins02l105 ( - 2 months ago)

@MyDigitalCityNorway : Smart Innovation Norway, Høgskolen i Østfold , IFE - Institutt for energiteknikk, eSmart Systems, Halden Næringsutvikling og Halden kommune slår kompetansen og ressursene sine sammen i storsatsingen My Digital City. Hensikten er å løse fremtidens utfordringer i samarbeid med Haldens innbyggere og næringsliv. – For å sikre målet om ett nullutslippssamfunn, tilpasse oss klimaendringene, ivareta demokratiet, skape nye arbeidsplasser og ivareta en aldrende befolkning, vil digitaliseringen av samfunnet være ett av flere viktige virkemidler, forklarer programansvarlig Petter Kvalvik til Halden Arbeiderblad. Ønsker du å være med, eller vite mer om programmet? Meld deg på Kickoff for My Digital City førstkommende fredag! ( - 2 months ago)